Яне Янев: БСП и ДПС заедно с президента са мислили да правят правителство

Яне Янев, Сн: БГНЕС

Яне Янев, неофициалният говорител на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, който услужливо изразява всеки път това, което ръководството на ГЕРБ не може да каже на глас, и в понеделник повтори това, което каза и в неделя – че разполага с информация за скрита договорка между БСП, ДПС и президента да се състави правителство на националното съгласие.

В деня, когато лидерът на РЗС пусна информацията си в публичното пространство, от БСП излязоха с опровержение, което накара Янев да повтори, че това, което казва, е вярно.

"Искам да отговоря на вчерашното опровержение на БСП по отношение на това, което ние оповестихме, че има скрита договорка между БСП, ДПС и президента Плевнелиев да се състави правителство на националното съгласие или, ако щете, го наречете правителство на политическия компромис или правителство, което е изгодно на всички партии от статуквото", каза Янев.

"Да, изнесената от нас информация вчера я потвърждаваме едно към едно и даваме още малко факти, за да видим докъде ще им стигне наглостта в отричането", добави той. На първо място той посочи, че през март е имало в Брюксел таен обяд между Кристалина Георгиева и Сергей Станишев, на който се било говорило за тази възможност.

На второ място той посочи, че е бил пряк свидетел, без да иска, на телефонен разговор, който според него потвърждавал, че е имало подобни сондажи. Яне Янев отправи също въпрос към Кристалина Георгиева за кого е работила на парламентарните избори през 2009 г., с кой депутат на БСП, в кой  избирателен район и т. н.

"Така че сега, зад гърба на българските граждани, преди да са се произнесли със своя вот на 12 май, да се правят задкулисни договорки, е изключително непочтено", обяви борецът срещу корупцията и отстояващ високия морал Яне Янев.

"И вчера слушам БСП, че призовава Плевнелиев да отрече, че е имало такъв план. Ако БСП направи Плевнелиев свой щатен говорител, това окончателно ще покаже, че този план, за който говорим ние, е наистина договорен с най-малки подробности", добави лидерът на РЗС, който след като не успя да уволни Бойко Борисов преди две години, се превърна в негово острие.

Споделяне

Още от Избори 2013

Къде му е мястото на Бойко Борисов?