Яне Янев дава 16 кметове на прокурор, сред тях и лидера на СДС и карловски кмет

Преписка за 16 кметове "феодали", сред които и за лидера на СДС и кмет на Карлово Емил Кабаиванов, изпраща Яне Янев във Върховната касационна прокуратура.

Сред кметовете е и варненският в оставка Кирил Йорданов. На него Янев му се закани преди две седмици, когато обяви, че в парламентарната антикорупционна комисия, на която Янев беше председател, има сигнали за далаверите му. Варненци били сезирали доскорошния депутат, че в общината има организирана престъпна група, начело с кмета.

Според информацията на лидера на РЗС в групата влизали общинари, шефове на дирекции в общината и бизнесмени, които уговаряли конкурси, помагали на едни и същи фирми да печелят поръчки, попълвали документи с невярно съдържание.

Сред кметовете, които Янев ще предаде на прокуратурата, са и доскорошният депутат от ГЕРБ и бивш кмет на Разлог Любен Татарски, кметът на Сатовча Арбен Мименов, на Кюстендил Петър Паунов, на Родопи – Йордан Шишков, на Хаджидимово Людмил Терзиев.

Янев ще препрати в прокуратурата и сигнали, получени в комисията му и срещу кмета на Трън Станислав Николов, на Цар Калоян Ахмед Ахмедов, на Каварна Цонко Цонев, на Гърмен Ахмед Башев.

В списъка му е и кметът на Монтана Златко Живков, на Божурище – Аспарух Аспарухов и на община Добрич Петко Петков.

Споделяне

Още от България