Яне Янев добави кал в пейзажа и "уличи" Найденов, че е уредил подслушването

Яне Янев

Лидерът на РЗС Яне Янев, който, след като не успя да "уволни" Бойко Борисов, се впусна да защитава него и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, обяви, че огласените в петък СРС-та са дело на Мирослав Найденов. По този начин "добре информираният" бивш депутат косвено потвърди автентичността им.

"Майстор Миро е сторил това подслушване като форма, с която може да си осигури индулгенция. До вчера той облизваше всички части на Борисов, а днес се прави на света вода ненапита. Със селската си хитрост той изпълзя от врачанските свинеферми до софийските кучкарници и оттам до министерския си пост. Но той е от хората, които, изкачвайки се нагоре, лижат, а слизайки надолу, хапят", обяснява лидерът на РЗС пред "Фокус".

Той обаче не отваря и дума за съдържанието на разговора, за който твърди, че е записан от Найденов.

Янев не коментира нито търговията с влияние между Борисов и прокуратурата, нито вулгарния език в разговорите.

За сметка на това той минава в контраатака, бранейки Борисов.

"Това, което в момента сценаристите правят, е да превърнат Бойко Борисов от център нападател във вратар - да хваща топки, хвърлени от Мировци – тези, които довчера му лижеха подметките и не само. Затова такива като Миро, като говорят за СРС-та, да не забравят за цели филми, които наистина могат да взривят общественото мнение, ако се види как служителки на Министерството на земеделието са превръщани в проститутки", конкретизира заплахата си за вадене на филми Янев.

"Също така е много важно да се знаят черните пари и каси на партиите от прехода и да се види дали някой не е дръпнал конците на Миро като бивш активист на ДКМС, на комсомола, на БКП и да не би по този начин прокуратурата да иска като Пилат Понтийски или определени прокурори да си измият ръцете и да кажат: щом като министрите така говорят, какво ли се е случило с други хора”, заключи лидерът на РЗС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?