Въпреки че е "антисистемен играч"

Яне Янев е готов партията му да влезе в дясно консервативно правителство

Лидерът на РЗС сигурен, че ще прати 20-25 депутати в парламента

Яне Янев и Емил Василев. Сн. БГНЕС

Готвим се да влезем в изпълнителната власт след сформирането на 42-то НС, ще участваме със свои експерти в бъдещо дясно консервативно правителство на България. Това каза лидерът на партията Яне Янев по време на национална конференция под наслов "Влез в политиката! Смени системата!".

Форумът се състоя в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия в столицата. Сградата бе внимателно охранявана от полиция.

Янев посочи, че ще се стремят да има дясно консервативно правителство, което да не допусне "реабилитацията на БСП, Доган и Пръмова".

Знаем, че тъмните сили, които не искат България да излезе от това политическо и икономическо робство на олигархията ще ни пречат, но няма да успеят, добави той, цитиран от БТА.

"Ние като млада политическа сила признаваме, че сгрешихме и пуснахме в нашите листи "стари политически тулупи и ренегати". Никога повече подобни "чудовища" няма да пусна в нашите листи.

Няма да има бивши министри, заместник-министри, шефове на агенции или областни управители", каза Янев.

И с днешния форум РЗС доказва, че е единствената извънсистемна политическа формация, заяви той и добави, че отричат този модел на управление, който бил "сбъркан, инфантилен и в полза на политическата мафия, олигархията и задкулисните кукловоди".

Нашата голяма кауза е нова българска държава, а това може да стане само и единствено с нова българска конституция, посочи Янев. Той добави, че скоро ще представят проект за нова българска конституция. Лидерът на РЗС заяви, че ще се оттегли от председателския пост на партията, но когато в България има нова конституция.

РЗС вече имат изготвена и цялостна управленска програма за периода 2013-2017 г., заяви Янев. Реалистичната цел на РЗС е да увеличи двойно своя резултат от изборите през 2009 г. и да има между 20 и 25 народни представители, каза още лидерът на партията.

Не си поставяме невъзможни цели за разлика от другите политически партии, обясни Янев и добави, че РЗС ще има 480 кандидати за народни представители и повече от 10 000 регионални щаба в страната.

На конференцията бяха представени 26 партийни кандидатури за народни представители и 25 предложения от гражданската квота. Сред бъдещите кандидати за Народното събрание са досегашните депутати Емил Василев, Бисерка Петрова, Кристияна Петрова, Цвета

Георгиева, вляза в 41-то НС от листата на "Атака".

Споделяне

Още от България