Яне Янев ще води кампания "от ръка на ръка" и ще връща пари в България

Партия РЗС ще се бори "шоково срещу корупцията", имала сила, защото действала по съвест

Яне Янев. Сн. БГНЕС

Кампания от "ръка на ръка" и "от врата на врата" повежда лидерът на РЗС Яне Янев. Тактиката на кампанията бе обявена в петък, когато партийният председател откри предизборния месец за "Ред, законност, справедливост" в хотел "Шератон" в София.

Този път Янев не е избрал силно ангажиращо мото от типа "Ще уволня Бойко Борисов", тъй като очевидно е разбрал, че измъкването от словесната хватка е сложно. Веднага след като издигна слоган срещу бившия премиер, РЗС бе принудена да брани интересите на ГЕРБ във вече заминалия в историята 41-ви парламент.

Предизборната кампания, по думите на Янев, ще мине под мотото "Винаги срещу корупцията". С откриването на кампанията си днес в хотел "Шератон" в столицата той официално представи водачите на листите за всички 31 многомандатни избирателни района и програмните приоритети за управление на страната.

Лидерът на РЗС ще води две листи - в 23 МИР София и в Благоевград. В Пловдив-град, Плевен, Шумен и Силистра водачите са от гражданската квота.

Според Янев не може да има договорени кампании. РЗС няма да се договаря със щабовете на нито една партия, обеща той.

"Ние имаме силата да правим това, което ни диктува съвестта, можем и да уволняваме и да назначаваме", обяви той. Очевидно именно съвестта на Янев ще служи като оправдание защо първо бе сред най-яростните противници на Борисов и Цветан Цветанов, а след това внезапно мина в тяхна защита.


От откриването на кампанията стана ясно, че РЗС щяла да води безкомпромисна политика срещу корупцията. В програмата е залегнало "шоково намаляване на корупцията и рязко увеличаване на доходите".

Ще върнем голяма част от изнесените пари на България отново в страната, обеща Янев, без да става ясно как ще се случи това.


Партията имала ясна концепция за управлението на България в следващите пет години по секторни политики. Според РЗС България трябва да има няколко основни приоритети, 
тъй като не може с "магическа пръчка да се решат всички проблеми".

Сред приоритетните области, според Янев, са туризмът, земеделието, здравеопазването, образованието, икономиката.

РЗС ще води кампания от ръка на ръка и от врата на врата - "ние ще се ръкуваме с максимално много българи и ще почукаме на максимално много врати", обеща Янев.

Споделяне

Още от Избори 2013

Къде му е мястото на Бойко Борисов?