Яне Янев си прибира двама бивши висши служители на ДАНС

Двамата бивши висши служители на Държавната агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) - Райко Зайков и Велин Хаджолов, които я напуснаха преди няколко седмици заради несъгласие с новото ръководство, са приели офертата на лидера на РЗС Яне Янев и отиват да работят като експерти за него.

Това съобщи на сайта си партията в петък, като посочи, че Политическият съвет на РЗС е взел решение да покани двамата да работят за парламентарната ѝ група.

В съобщението се посочва още, че мотивите на Зайков и Хаджолов да бъдат привлечени като партийни експерти "са високият професионализъм, чувството за национална отговорност и чест“, които те са проявили по време на срещата си с Янев в качеството му на шеф на парламентарната антикорупционна комисия. Двамата разговаряха преди две седмици с него, като след това те обявиха, че в ДАНС имало служители, които са зависими от чужди служби.

"Българската политика се нуждае от хора с такава висока почтеност, морал и експертен капацитет, защото те реално могат да допринесат за формирането на нов тип държавност в България“, смятат от РЗС.

Рашко Зайков, който беше шеф на контраразузнаването в ДАНС, се е съгласил да бъде ръководител на експертно направление "Национална сигурност“ към парламентарната група на РЗС, а Велин Хаджолов, който оглавяваше в спецагенцията Отдела за специални акции (ОСА), ще поеме длъжността "Главен експерт“ към комисията, ръководена от Янев.

Споделяне

Още от България