Янев: Проверяваната за злоупотреби Масларова държи в дома си пианото на Лора Каравелова

Националната агенция за приходите и парламентарната комисия по корупция ще проверяват сигнали за злоупотреби срещу бившия социален министър Емилия Масларова, която сега е депутат от БСП и шеф на социалната комисия в НС.

Председателят на антикорупционната комисия Яне Янев съобщи в четвъртък пред журналисти, че злоупотребите са свързани с обществена поръчка на стойност 22.5 млн. лв. към свързани с Масларова лица, замяна на апартаменти в крайни квартали, при която семейството на бившия министър е получило четири масивни сгради (сред които два ресторанта и магазин), както и нарушения по програмата "Красива България". 

Гражданска организация от Стара Загора е подала сигнала за ремонтите по "Красива България". Те са спечелени след конкурс от консорциум от пет фирми, контролирани от една - "Конкордия", за която има съмнения, че е на приближени до бившия министър лица.

В сигнала до комисията се твърди, че пианото на Лора Каравелова се намира в дома на Масларова, каза Яне Янев, лидер на РЗС, след заседанието на комисията.

Емилия Масларова е поискала да се запознае със съдържанието на одитния доклад и доклада по "Красива България", изготвени от социалното министерство. Депутатите от антикорупционната комисия решиха да ѝ дадат възможност да даде писмени или устни обяснения, след като се запознае с документите.

Комисията ще вземе решение след като се запознае с всички факти и обстоятелства.

Споделяне

Още по темата

Още от България