Януари става месец на спорта в цялата страна

Януари се очертава като активен спортен месец за големите градове в България. От ноември до сега десетки хиляди души са посетили спортните мероприятия по проекта "Никога не е късно за ново начало" на Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщават от ведомството. Инициативите продължават и през първия месец на 2012 г.

Планирани са много състезания, турнири, демонстрации и открити уроци.

На 21 и 22 януари 2012 г. Хасково ще спортува футбол на малки вратички и тенис на маса. Футболният турнир ще се проведе на 21 януари 2012 г. от 10 часа в зала "Спартак". Бързина и умения с хилките ще премерят всички желаещи на 22 януари 2012 г. от 10.00 часа отново в зала "Спартак".

Тенис на маса ще се играе и във Враца на 21 януари 2012 г. от 10 часа в спортна зала на Природо-математическата гимназия. Вече има формирани 5 отбора, но записването продължава – то може да стане и на място в деня на събитието. Градът ще спортува и на 28 януари 2012 г., когато от 9 часа ще се проведе баскетболен турнир за любители. Избраното място отново е спортна зала ПМГ.

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Йордан Биков кани всички граждани на Пазарджик да вземат участие в състезание по плуване. Мероприятието ще се проведе на 21 януари 2012 г. от 10.00 часа в общинския плувен комплекс на пл. "Васил Левски" 5.

Волейболен турнир за непрофесионалисти ще бъде проведен в Шумен на 28 януари 2012 г. в спортен комплекс "Плиска". Записването вече започна на място в спортния комплекс, както и на телефон 0876 666 406.

В Монтана също ще се играе волейбол. Турнирът ще се проведе отново на 28 януари 2012 г. в спортна зала "Огоста".

На същата дата и в Севлиево ще се спортува за по-здравословен живот. Там за пореден път ще се проведе инициативата "Мама, татко и аз играем бадминтон", отворена за всички граждани на Севлиево. Мероприятието започва от 9 часа в спортна зала "Дан Колов".

Тенис ще се играе в спортната зала на Смолян. Всички желаещи ще могат да премерят своите сили на корта на 28 януари 2012 г.

В един от последните дни на спортния януари футбол ще се играе и в Хасково. Мероприятието ще се състои на 29 януари 2012 г. от 10.00 часа в зала "Спартак".

Столицата също ще спортува активно през новата година. На 28 и на 29 януари от 9 часа в зала "Христо Ботев" ще се проведе футболен турнир в чест на Димитър Пенев.

Това са само част от спортните прояви, които ще продължат и през месец февруари, когато ще бъдат организирани множество междуфирмени турнири на големи компании в България.

Всички проведени и предстоящи спортни инициативи са част от активностите по проекта "Никога не е късно за ново начало" на Министерството на физическото възпитание и спорта и целят хората в активна възраст да започнат да спортуват за по-активен и здравословен живот.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?