Япония забрани влизането на чужденци до края на януари заради мутацията на коронавируса

Снимка: Архив

Япония забрани от понеделник влизането на чужденци на своя територия до края на януари след откриването на случаи на мутиралия щам на новия коронавирус, установен за първи път във Великобритания, предаде ДПА.

До момента Япония е потвърдила общо 8 случая на новия вариант на коронавируса. Четирима души са настанени в болница, а други четирима, които нямат симптоми, са поставени под карантина, съобщи японското министерство на здравеопазването.

Пълната забрана бе наложена, след като в четвъртък Япония вече забрани влизането на новопристигащи чужденци, които не живеят постоянно в страната и са посетили наскоро Великобритания или Република Южна Африка.

Япония преживява ново покачване на случаите на коронавирус, с рекорден брой от 3881 новозаразени в събота. Досега страната успяваше да избегне мащабите на епидемията в Европа и САЩ, като има над 220 хиляди регистрирани заразени и около 3250 починали, отбелязва ДПА.

В понеделник беше съобщено за първа жертва на Covid-19 в японския парламент. Това е 53-годишният Юичиро Хата, бивш министър на транспорта от вече разпуснатата Демократическа партия. Той е син на бившия премиер Цутому Хата, заемал поста от април до юни 1994 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?