Японка стана “Мис Вселена” 2007

Японка стана “Мис Вселена” 2007

20-годишната японка Рийо Мори победи в конкурса “Мис Вселена”, който приключи в понеделник вечерта в столицата на Мексико, предава Ройтерс. Българката представителка Гергана Кочанова не успя да попадне сред финалистите.

Професионалната балерина Мори получи титлата “Мис Вселена”, като короната от диаманти и перли на стойност 250 хиляди долара ѝ беше връчена от миналогодишната победителка пуерториканката Зулейка Ривера Мендоса. Мори е втората японка, която печели този конкурс от началото на провеждането му преди 56 години.

На церемонията присъстваха 10 хиляди души, а още 600 милиона от цял свят гледаха прякото телевизионно предаване на конкурса. Мероприятието бе съпроводено от скандали и акции на протест, тъй като “Мис Швеция” се отказа от участие под натиска на собствените си съграждани, според които събитието унижава достойнството на жените.

На “Мис Мексико” беше наредено да смени роклята си за конкурса с национални носии, защото на одеждата бяха изобразени обесените и разстреляни участници в религиозното въстание през 1920 г. “Мис САЩ” беше преследвана от демонстранти-мексиканци, които обвиняваха страната ѝ във враждебност към нелегалните емигранти.

Още две участници в събитието впечатлиха с нестандартна външност. “Мис Ямайка” беше избрала прическа на расти, а главата на “Мис Танзания” беше изцяло обръсната.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?