Японска корпорация е новият собственик на "Мото-Пфое"

Японска корпорация е новият собственик на "Мото-Пфое"

Представителят на редица автомобилни компании у нас "Мото-Пфое" сменя собственика си. Това ще е японската корпорация "Сумитомо" (Sumitomo Corporation), чийто бизнес включва металната и химическата индустрия, енергетика, транспорт и превози.

Сделката е подписана миналата седмица между досегашния едноличен собственик – фирмата "Хюго Пфое" (Hugo Pfohe), в лицето на Филип Пфое, и генералния мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на "Сумитомо" Томохиро Йонияма, съобщиха от дружеството, официален представител на "Форд", "Волво", "Ягуар" и "Ленд Роувър" за България. Стойността на придобиването не се посочва.

Вливането на "Мото-Пфое" в една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни, е огромна крачка напред и възможност за растеж и интензивно разгръщане потенциала на групата.

Името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на "Мото-Пфое" остават същите след преминаването под управлението на новите собственици.

"Щастлив съм с фантастичния успех на Мото-Пфое през изминалия над четвърт век от основаването ѝ от моя баща, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на "Сумитомо" намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса", посочва Филип Пфое при подписването на договора, цитиран в корпоративното съобщение.

"Разчитаме фирмената група да подкрепи с опита си, допълни и допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на Мото-Пфое, както и с клиентите и партньорите на компанията”, коментира Томохиро Йонияма.

Предстои одобряването на сделката от антимонополните органи, за да стане окончателно факт.

Споделяне
Още от Бизнес

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?