Японска корпорация е новият собственик на "Мото-Пфое"

Японска корпорация е новият собственик на "Мото-Пфое"

Представителят на редица автомобилни компании у нас "Мото-Пфое" сменя собственика си. Това ще е японската корпорация "Сумитомо" (Sumitomo Corporation), чийто бизнес включва металната и химическата индустрия, енергетика, транспорт и превози.

Сделката е подписана миналата седмица между досегашния едноличен собственик – фирмата "Хюго Пфое" (Hugo Pfohe), в лицето на Филип Пфое, и генералния мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на "Сумитомо" Томохиро Йонияма, съобщиха от дружеството, официален представител на "Форд", "Волво", "Ягуар" и "Ленд Роувър" за България. Стойността на придобиването не се посочва.

Вливането на "Мото-Пфое" в една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни, е огромна крачка напред и възможност за растеж и интензивно разгръщане потенциала на групата.

Името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на "Мото-Пфое" остават същите след преминаването под управлението на новите собственици.

"Щастлив съм с фантастичния успех на Мото-Пфое през изминалия над четвърт век от основаването ѝ от моя баща, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на "Сумитомо" намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса", посочва Филип Пфое при подписването на договора, цитиран в корпоративното съобщение.

"Разчитаме фирмената група да подкрепи с опита си, допълни и допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на Мото-Пфое, както и с клиентите и партньорите на компанията”, коментира Томохиро Йонияма.

Предстои одобряването на сделката от антимонополните органи, за да стане окончателно факт.

Споделяне

Още от Бизнес