Японският император е добре и отново изпълнява задълженията си

Японският император е добре и отново изпълнява задълженията си

Японският император Акихито се е възстановил напълно след заболяването си и отново изпълнява официалните си задължения. Това съобщи днес администрацията на императорския двор, цитирана в четвъртък от осведомителните агенции.


Монархът прие днес акредитивните писма на чуждестранни посланици, съобщи агенция Киодо. Независимо че бе на легло, вчера Акихито посвети известно време на работа с документи, се казва в информацията.


В началото на седмицата 84-годишният Акихито отмени всичките си публични изяви, след като му бе поставена диагноза церебрална исхемия със симптоми световъртеж и засилено изпотяване. Японската императорска двойка напоследък често пътуваше из страната за прощални обиколки, преди Акихито да абдикира.


Претърпял сърдечна операция и лечение за рак на простатата, императорът изрази през 2016 г. опасения, че поради напредналата си възраст ще му е трудно да изпълнява задълженията си. На 30 април 2019 г. той официално ще се оттегли от трона в полза на престолонаследника принц Нарухито.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?