Японският премиер поиска от Цецка Цачева подобряване на инвестиционния климат в България

Японският премиер Йошихико Нода поиска съдействието на председателката на българския парламент Цецка Цачева, която е на посещение в страната, за подобряване на инвестиционния климат в България за японския бизнес, предаде БТА. Агенцията се позовава на съобщение на японското външно министерство, цитирано от информационната агенция Киодо.

От съобщението става ясно, че Цачева е била приета за 15 минути от японския премиер. Тя е казала на Нода, че България ще положи усилия за засилване на двустранните връзки в области като бизнеса и туризма, и е изразила надежда в страната ни да навлязат японски инвестиции и технологии.

Японският премиер отбеляза важността на споразумението за свободна търговия между Япония и Европейския съюз за сътрудничеството между Япония и България, посочва министерството.

Нода изказа благодарност за българската отзивчивост и помощ след земетресението и приливните вълни цунами през март 2011 г., а г-жа Цачева заявила, че е впечатлена от усилията на японците за възстановяване на опустошените от бедствията области, допълва министерството.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?