Японци пускат тоалетни за по 4000 долара в Китай и САЩ

Най-голямата японска фирма за производство на тоалетни планира да започне продажби на своите най-луксозни продукти в Китай и САЩ, съобщи Би Би Си.

Фирмата, която надмина по продажби на обзавеждане за баня своите конкуренти в страната, се готви да покори света с луксозни тоалетни по 4000 долара за бройка.

Първи в списъка на новите пазари е Китай, където първата пратка ще пристигне след седмица, а в САЩ продажбите ще започнат след септември.

"В Шанхай и Пекин има хора, които лесно могат да си позволят подобни продукти", заяви говорителят на Тото пред АФП.

В технологично отношение японските тоалетни вече са стъпка напред сред останалите в света.

Затоплящите се седалки са нещо обичайно, докато някои тоалетни са оборудвани с бутони и контролни панели.

Известно е, че чужденците доста се объркват при вида на упътването, написано на японски, което обяснява различните функции. Някои остават силно изненадани, когато, очаквайки, че са пуснали водата, в действителност са задействали бидето.

В новата серия обаче хитът е, че няма резервоар.

Едни от най-усъвършенстваните модели - Неорест - ще се продава за 330 000 йени (2 770 долара) за един брой в Китай. Компанията очаква да продава по 200 броя на месец. Първоначално доставките ще се извършват от Япония, но компанията се надява скоро да започне производство и в Китай.

Същият вид луксозни тоалетни ще се продават на по-висока единична цена в САЩ - по 4000 долара, за да се покрият разходите по транспорта. Там японската компания очаква да продава по 1 000 тоалетни на месец.

Споделяне

Още от Бизнес