Японци танцуваха "Харлем шейк" в обществена баня и древно светилище

Няколко десетки човека в Токио танцуваха "Харлем шейк" в обществена баня, а след това продължиха танците в шинтоистки храм, предаде АФП. Целта на акцията е кадрите да бъдат качени в YouTube и да съберат поне 10 милиона виждания. Снимките са направени на 14 април сутринта.

Според замисъла на автора на видеото, танците започват в обществена баня. Докато няколко нищо неподозиращи посетители се къпят, на заден план се появява човек изпод водата и започва да танцува "Харлем шейк". Както при повечето подобни видеа, останалите хора първоначално не обръщат внимание на танцьора, но след това се пуска музика и в помещението влизат още няколко човека в странни костюми, които започват да танцуват заедно с първия.

Следващата част от видеоматериала е заснета в токийското светилище Хикава, където събитията се разиграват по сходен сценарий като в банята. Организаторът на мероприятието, 24-годишният Кейсуке Танака, коментира, че резултатът е много добър и видеото ще попадне в списъка на най-добрите изпълнения на "Харлем шейк" и ще представи достойно Япония.

Композицията "Харлем шейк" на диджей Бауер стана хит в мрежата, предизвикал множество последователи и имитации. Като правило в тях се използва половинминутен откъс от трака, като в началото танцува само един човек, а след това към него се присъединяват други. Най-често такива видеоклипове се заснемат на места, където танците са забранени въобще или на места, неподходящи за танци. Така например "Харлем шейк" танцуваха в библиотеката на Оксфордския университет. Освен това Министерството на отбраната в Белгия се закани да провери видео, заснето от местни военнослужещи.

България също има с какво да се похвали – учителят Христо Данев бе принуден да напусне Хуманитарната гимназия в Пловдив, след като видеоклипът, на който той и възпитаниците му танцуват "Харлем шейк", бе разпространен в интернет. Малко повече от месец, след като директорката на училището го уволни, Христо Данев започна работа в едно от най-престижните училища в Пловдив – английската гимназия, след личната намеса на министъра на образованието Николай Милошев.

Споделяне

Още от Общество