Йончева: България има авторитарна и криминална власт

Сн. БГНЕС, архив

"Европа не само ни чува, тя ни вижда и ни казва, че в България има авторитарна и криминална власт. Казва ни, че в държавата няма разделение на властите, а прокуратурата е зависима. Казва ни, че най-вероятно няма да ни приемат в Шенген и това не е изненада".

Така водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева коментира изказването на еврокомисаря по правосъдието Вера Йоурова, според която в Хърватия, Словакия, България и Полша хората имат съмнения за независимостта на националната съдебна система. Йоурова добави, че докато това е така, мониторингът в сферата на сигурността и правосъдието в тези държави няма как да отпадне.

Йончева перифразира мотото на ГЕРБ за евроизборите – „Европа ни чува“, в коментара си по темата. Той дойде по време на първата ѝ официална предизборна проява, която беше в Чирпан.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019