Йордан Лечков мести сливенската централа на БСП в ромската махала

Кметът на Сливен Йордан Лечков ще обяви за продажба централата на БСП в града и е подписал заповед, с която партията се приканва да напусне помещението.

"По закона за партиите мога да ги настаня в административния комплекс ”Печ” или в квартал ”Надежда”. И без това там им е електоратът“, заяви Лечков, визирайки ромския квартал, където БСП традиционно получава най-много гласове.

Той добави, че заповедта била готова, но все още не бил решил кога трябва да се опразнят помещенията.

Сегашният клуб на БСП се помещава до бившото кино ”Българка”.

Причина за острата реакция на градоначалника от ГЕРБ е отказът на общинските съветници от БСП да гласуват за предложената от него замяна на имот в парк "Юнак”.

"Има интерес към помещението, ще го обявим за продажба. Стартираме процедурата, трябва да се научим да живеем според законите. А като не ни харесват, да пращаме правилните хора да ги променят", категоричен бе бившият футболен национал.

В знак на протест срещу отказа на съветниците от БСП да подкрепят предложената от него заменка, Лечков възнамерява да не присъства на сесиите на Общинския съвет.

Аз заменки не правя - с едно-две изключения, а те си мислят, че могат да ми извиват ръцете, заяви Лечков, цитиран от sliveninfo.com.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?