Йордан Лечков разследван за безстопанственост

Йордан Лечков разследван за безстопанственост

Окръжната прокуратура в Сливен е образувано досъдебно производство срещу кмета на общината Йордан Лечков, съобщиха от държавното обвинение с четвъртък.

Според прокуратурата в периода август 2008 г. - февруари 2010 г. в качеството си на длъжностно лице кметът умишлено не положил достатъчно грижи за управлението на повереното му имущество и от това е последвала значителна щета за общината. Разследването, което е започнало преди седмица, се води и за престъпление по служба.

Тепърва експертизи ще установяват какви са щетите от неположените грижи за общинското имущество. От прокуратурата засега се въздържат от повече коментари по разследването. Според неофициална информация досъдебното производство е за отдаването под наем на бившите казарми в центъра на града на занижени цени. Казармите бяха предоставени безвъзмездно на общината от военното министерство по времето на министър Николай Свинаров.

Наблюдаващ прокурор по досъдебното производство е изпълняващият длъжността окръжен прокурор Пламен Стефанов. Той води и неприключило досъдебно производство срещу неизвестен извършител по възлагане и изпълнение на обществени поръчки в община Сливен.

"Вместо да разследват подадените от мен сигнали още преди два месеца за измами с евросредства прокуратурата отново се занимава с един кмет. Два месеца чакаме резултати от сигнала във връзка със злоупотребите за водния цикъл на Сливен. Вместо това един прокурор вече повече от три години се занимава само с мен и общината", коментира Лечков.

На този етап няма да се иска отстраняването му от кметския пост.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?