Йордан Лечков се отказва от ГЕРБ

Йордан Лечков се отказва от ГЕРБ

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков оттегля подкрепата си за ГЕРБ, защото предишното управление на Бойко Борисов не е осъществило децентрализацията на общините.

"Ако има избори няма да бъде подкрепен от мен. Нито ГЕРБ. И веднага се обосновавам защо. Единствения ангажимент, който в обществен план съм искал от Бойко Борисов е да беше поставил първите стъпки на децентрализацията. И той обеща, пое ангажимент, действия реални приехме, но не я завърши. Аз ще подкрепя всеки един, който ще извърши тази децентрализация. Както се видя в България вече няма леви, десни, червени, ако сте го забелязали, има едни групови интереси и аз съм ви го казвал това преди време затова съм неудобен и на едните и на другите", заяви Лечков в понеделник, цитиран от БНР.

"Ами аз го казах няколко пъти. От София определят кои да бъдат фирмите изпълнители, примерно, на тия европейски проекти или пък въобще на проекти. И мога да кажа, че има много кметове - кукли на конци и се съобразяват. Аз не съм бил такава кукла на конци. Две страни сме в Европейския съюз, които не сме децентрализирани - Гърция, виждаме нейния резултат, и България. Никой не изпуска кокала", коментира бившият кмет на Сливен.

Споделяне

Още по темата

Още от България