Йордан Цонев: Трябва да се ускори демонтажът на управлението

снимка БГНЕС

Трябва да се ускори демонтажът на настоящия управленски формат, защото управляващите не провеждат реформи, каза заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев в понеделник пред Нова телевизия.

Според него настоящият парламент е изчерпан и едва ли би могъл да създаде друг тип мнозинство и друг тип управление. Въпреки искането за предсрочни парламентарни избори, Цонев добави, че той би подкрепил данъчната реформа на ГЕРБ.

"Това са инструменти от нашата управленска програма и ние компромис с нея няма да направим", каза Цонев.

През последната седмица Народното събрание на два пъти не успя да проведе заседание, защото БСП и ДПС блокираха събирането на кворум. Цонев казва, че ДПС не прави игри с кворума, защото това е парламентарен политически инструмент, с който се цели да се постигнат определени политически цели.

“Управление от типа, каквото има в момента, няма да доведе страната доникъде“, каза Цонев. Той обясни, че внесеният от правителството бюджет е предизборен и не е съобразен с икономическите реалности.

“Бюджетът увеличава разходите и не отговаря на икономическия цикъл на страната. Той е ориентиран към целта на управляващите да спечелят следващите избори“, смята Цонев. 

Той подкрепи искането на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Според Цонев той е един арогантен и циничен вицепремиер, който е срам за България.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?