Йордан Йовчев вероятно ще играе само на халки в Лондон

Йордан Йовчев вероятно ще играе само на халки в Лондон

Българският гимнастик рекордьор по участия в олимпиади Йордан Йовчев вероятно ще участва само в дисциплината халки това лято в Лондон заради притеснения от контузии. Това стана ясно при завръщането на Йовчев късно вечерта в събота от британската столица, където на втората олимпийска квалификация спечели квоти за България заедно с гимнастичката Ралица Милева.

Във вторник президентът на Българската федерация по спортна гимнастика спечели квота и ще участва на рекордна шеста олимпиада. През февруари той ще навърши 39 години и именно възрастта му е причина за притесненията от контузии при участие в повече дисциплини и съсредоточаване върху коронния му уред – халките.

 

"Ние си свършихме работата, защото хвърлихме доста усилия в подготовката и в самото състезание за олимпийската квалификация. Много се радвам и за Ралица Милева, защото тя също постигна успех. Тя показа, че имаме таланти", коментира Йовчев след завръщането си от Лондон пред бТВ.

 

"Подготовката е дълга и се страхувам от контузии. Все пак и предвид възрастта ми тялото и мускулите ми са амортизирани. Не искам в амбициите си да дам всичко от себе си, не дай Боже, да се контузя, защото така ще загубим квотата. Ще направя всичко възможно да направя прилично съчетанията. Винаги съм се борил за финалите и дано в Лондон имам успешно представяне", каза Йовчев.

 

През лятото 18-годишната Ралица Милева ще запише първото си участие на олимпийски игри.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?