Йосиф Кобзон ще поздрави българските жени за осми март

Известният още от съветско време руски естраден изпълнител Йосиф Кобзон ще пее пред българската публика на 6 март в навечерието на международния Ден на жената. Най-популярните му хитове ще прозвучат в зала "България" от 19.00 ч. в чест на българските жени, съобщиха организаторите на концерта от "Жокер Медиа".

Програмата предвижда най-емблематичните руски романси от богатия репертоар на артиста. Българската публика ще чуе неговите изпълнения на "Една българска роза" и "Моя страна, моя България" - песни, които отдавна са част от репертоара на Кобзон, продължава съобщението.

Това ще е вероятно последният концерт на легендарния изпълнител у нас. Миналата седмица световната преса разпространи неговото решение окончателно да се оттегли от сцената.

Кариерата на 74-годишният Йосиф Кобзон, чието име руската преса нееднократно свързва в годините след разпада на СССР с организираната престъпност, започва още през 1959 г., а у нас е най-популярен с хита си "Мигове", част от музиката към легендарния "17 мига от пролетта".

Прощалният тур на певеца ще започне през май 2012 година. В хода на гастрола са планирани изпълнения в Русия, САЩ и Украйна, макар че все още не е ясно дали певецът ще получи американска виза. На рождения ден на изпълнителя - 11 септември, концерт ще се състои в Кремъл в Москва.

Споделяне

Още по темата

Още от