Йовчев отрече, че може да стане премиер в кабинет на ГЕРБ и ДПС

Йовчев отрече, че може да стане премиер в кабинет на ГЕРБ и ДПС

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев отрече във вторник слуховете, че може да оглави кабинет, подкрепян от ГЕРБ и ДПС в рамките на 42-ото Народно събрание. Тази теза бе застъпена в личния блог на кореспондента на в. "Труд" в Брюксел Веселин Желев и препечатана от сайта e-vestnik.

"България в момента има късмет с министър-председател като Пламен Орешарски - изключително балансиран като политик и като човек, изключителен професионалист и експерт", коментира Йовчев в село Телиш, добавяйки, че информацията за готвен нов кабинет идва от "слуховете на недоброжелатели".

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път използва Фейсбук за директна връзка с почитателите, публикувайки статус, в който също опроверга тезата на Желев, която той обосновава с информация от свои източници.

"ГЕРБ е единствената партия, която може да управлява без ДПС и без БСП. Твърденията за общи действия между ГЕРБ и ДПС са поредните лъжи и измислици. Такива разговори не се водят, а целта на подобни инсинуации е да разколебаят обществото, което настоява за оставката на Тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака. Тяхната връзка е толкова силна и споена, че никой не би си помислил да води подобни преговори от тяхна страна, а и поведението на Йордан Цонев и заведеното от мен дело изключват възможността за каквито и да е било разговори. Коалиция пък между БСП и ГЕРБ е само във фантазиите на някои деятели в БСП", пише в профила си бившият премиер.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?