“Юбер“ има загуба от 1.27 млрд. долара за тази година

“Юбер“ има загуба от 1.27 млрд. долара за тази година

“Юбер“ регистрира загуба в размер на 1.27 млрд. долара за първата половина на тази година, съобщи агенция “Блумбърг“, цитирана от “Дневник“.

Данните са били съобщени на акционерите на компанията от финансовия директор Гаутам Гупта. Той е обявил, че за първото тримесечие на годината “Юбер“ има загуба в размер на 520 млн. долара, а за второто тримесечие загубата е над 750 млн. долара. В това число влизат и 100 млн. долара загуба в САЩ, където е най-големият пазар на компанията.

Гупта е заявил, че главната причина за загубите са субсидиите, които компанията дава на шофьорите си по целия свят. Според него постепенно приходите ще се увеличават, защото бизнесът расте. Той посочва, че през първото тримесечие приходите са били 3.8 млрд. долара, а през второто са достигнали 5 млрд. долара.

Въпреки големите загуби, засега “Юбер“ разполага с достатчно пари През последните месеци компанията нови 2 млрд. долара, а очаква и още 1 млрд. долара след сливането на китайското си подразделение с китайската компания Didi Chuxing.

Споделяне

Още от Бизнес