Юганскнефтегаз губи партньори

Подизпълнители на Юганскнефтегаз - основния производствен филиал на Юкос - се прехвърлят на обектите на други предприятия, след като бяха запорирани сметките на Юганскнефтегаз, съобщи ИТАР-ТАСС от административния център на Хантимансийския автономен окръг.

Обслужващите предприятия по сондирането и ремонта на съоръженията на Юганск, строителни и транспортни компании са изгубили значителен обем от работата си във връзка със запорирането на сметките на основния производствен филиал на Юкос.

Досега те не са получили парите за поръчките, които са изпълнили още през август, а заплатите в подразделенията, където работи близо една четвърт от населението на Нефтеюганск, са спаднали 3-4 пъти.

Въпреки че всички подразделения на Юганскнефтегаз работят при нормален режим и от началото на годината са добили над 43 милиона тона петрол, в техните сметки няма пари за развитието на производството и всички средства отиват за изплащането на данъчните дългове на групата.

В средата на ноември правителството взе решение за принудителната продажба на Юганскнефтегаз за 8,6 милиарда долара, което е половината от минималната му цена. Въпреки това ръководството на компанията реши да не обявява фалит, припомня руската агенция.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: