Югозападна България иска реверсивното движение през Владая да е постоянно

Югозападна България иска реверсивното движение през Владая да е постоянно

Цяла Югозападна България иска реверсивното движение през Владая да стане постоянно в пиковите часове сутрин и вечер, а не само в почивните дни.

В неделя жителите на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница символично блокираха изхода от София през Владая в знак на протест, че проблема не се решава от години.

В четвъртък кметът на Перник Вяра Церовска се застъпи за перничани, които всеки ден пътуват до София на работа.

Смяната на платната за движение при интензивен трафик на пътя за София през Владая трябва да стане постоянна, каза Вяра Церовска пред БНР.

За същото настояват и жителите на Кюстендил и Благоевград, защото в сутрешните и вечерните часове преминаването през Владая е ад. Понякога преминаването на отсечката от няколко километра отнема двойно повече време, отколкото да стигнеш от Кюстендил до Владая например.

Кметът на Перник съобщи, че е водила разговори по проблема с председателя на Управителния съвет на пътната агенция Георги Терзийски, с министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както и с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Церовска настоява да бъдат направени нужните съгласувания и реверсивното движение от временно, каквото е в момента, да стане постоянно.

Кметът на Перник изцяло застава зад исканията на хората, то да се осъществява във всеки един ден от седмицата.

"Огромен е броят на автомобилите, които ежедневно преминават през Владая въпреки автомагистрала "Люлин". Ще продължа да настоявам и да водя разговори за трайно решаване на проблема. Връзката със София е не само на перничани, мнозина софиянци живеят на територията на област Перник. Това е международен път с определящо значение", каза Церовска пред БНР.

Разговори са водени и с депутата Красимир Велчев.

Споделяне

Още от България