Юкос ще поиска 2 млрд. долара обезщетение от Сибнефт заради проваленото сливане

Акционерите на Юкос се готвят да поискат през тази седмица компенсации в размер до 2 млрд. долара от Сибнефт заради проваленото сливане на двете петролни компании, съобщи в. Москоу Таймс, като цитира вестниците Файненшъл таймс и Сънди таймс.

Въпросът вече не е дали най-голямото сливане в руската корпоративна история ще се случи, а кога и какви суми трябва да плати Сибнефт заради провалената сделка. Всичко приключи, каза за в. Вашингтон пост източник, близък до основния акционер в Юкос - групата Менатеп.

Ситуацията е като при развод - можете да се разделите като приятели, може и като врагове, смята източникът. Акционерите на Юкос ще поискат тази седмица от Сибнефт да плати неустойки и обезщетения на обща стойност 2 млрд. долара за провалената сделка за 11 млрд. долара, според вестниците Сънди таймс и Файненшъл таймс.

Ние не бързаме, каза Леонид Невзлин - най-големият акционер в Юкос, който не е в затвора. След арестите на Михаил Ходорковски и Платон Лебедев за измами и укриване на данъци Невзлин замина за Израел, припомня в. Москоу таймс.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?