Юнал Лютфи: Малките соколчета вече мощно се реете в небесата на България

Кметът на Кърджали предупреди младежкия актив: Доверете се на колективното тяло, а не на нови опаковки

Сн. БГНЕС

Ето, малките соколчета, които се родихте след 1991 година, сега сте на 25 години и мощно се реете в небесата на Република България. С което, повярвайте ми, много съм развълнуван. Това заяви Юнал Лютфи на Седмата национална конференция на младежкото ДПС под надслов ”Бъдещето – това сме ние” в събота. Лютфи поднесе поздравленията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган пред младежкия актив, припомняйки, че при учредяването на партията Доган е бил на 35 години, а той самият на 45 години.

”България се тресеше от борбата между комунизъм и антикомунизъм. Тогава г-н Доган каза: колеги, трябва да основем младежка организация, която не само да бъде резерв и да попълва редиците на ДПС, а ще дойде ден, когато младежкото ДПС ще бъде достатъчно подготвено. Той знаеше, че вие не само ще ни попълвате с идеи, но вие ще станете автономна организация. Този ден дойде, уважаеми колеги”, премина от спомена към настоящето Юнал Лютфи, цитиран от news.bg.

Той съобщи, че ДПС има над 5000 млади хора в администрацията на общинско, областно и държавно ниво.

Припомняйки отново думи на Доган, Лютфи се обърна към младежите на ДПС с думите: ”Бъдете настоятелни, искайте, развивайте се, ако някой ви изгони през вратата, вие влезте.”

”Пробивайте, намирайте места, настоявайте пред новото ръководство, което ще изберем на 24 април на 9-та национална конференция”, допълни той.

Той заяви, че Европа се е провалила в интеграцията на малцинствата. ”Ние от ДПС обаче знаем, че интеграция и толерантност не са кухи думи изпразнени от съдържание. Мултикултурализмът е бъдещето на света. Всички трябва да живеем заедно”, каза Лютфи.

На конференцията на младежкото ДПС присъстваха тримата съпредседатели но движението Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.

В своето приветствено слово председателят на младежката организация и евродепутат Илхан Кючук заяви, че на младежкото ДПС подхожда марката ”Най-подготвената младежка организация в България и Европа”.

Кючук също припомни думи на почетния председател Доган, че най-трудното идва, когато настъпи моментът да се упражнява власт. ”Тогава всички очакват да сте подготвени, а вие подготвени ли сте?”, обърна се той към младежкия актив.

Кючук беше преизбран за лидер на младежката организация с пълно мнозинство.

Хасан Азис: Доверете се на колективното тяло, а не на нови опаковки

От първото студентско дружество в София и Варна в момента има над 25 хил. членове на младежкото ДПС в страната, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис. ”Неизменно се налага изводът, че израстването на младежката организация през годините е поемане на все повече отговорности и предизвикателства, с които се утвърждават и изграждат кадрите на нашата партия”, заяви той.

”На родния ни политически бит пазар има прекалено голямо предлагане на родни идейни стоки от всякакъв произход. Последните събития подсказват, че предлагането ще се увеличава още. По дефиниция за младежката неопитност може да се допусне, че ще бъде трудно за отсяване качествените от некачествените стоки. Все пак някои от тях ще бъдат с нови опаковки и целофани, но с употребявано съдържание. Необходимо е правилно да се различават оригиналните от фалшивите стоки, затова е необходимо да се доверим на опита и разума на колективното тяло – то никога не греши”, заяви Азис.

Споделяне

Още от България