"Юнионбанк" кредитира фермерите с 90% от евросубсидията им

"Юнионбанк" кредитира фермерите с 90% от евросубсидията им

Фермерите, които ще получат евросубсидия в края на годината, могат да получат кредит от "МБК Юнионбанк" в размер до 90 процента от очакваното плащане от ЕС, съобщиха в сряда от трезора.

Земеделските производители трябва да представят в банката особен залог върху вземанията, издаден от Държавен фонд “Земеделие” и запис на заповед. Срещу своеобразната гаранция те ще могат да теглят до 500 хил. лв. за юридическите лица и до 200 00 лв. – за физическите лица, при много бърза процедура на одобрение. Банката може да заеме и по-големи суми, но след допълнителна проверка на кредитоискателя, което може да наложи допълнителни гаранции.

Средствата се получават от клиента еднократно в български левове. Лихвата върху кредита “Бизнес Успех – Земеделие” се формира от стойността на тримесечния Софибор плюс надбавка от 3.5%, допълниха от банката

"МКБ Юнионбанк" предлага на фермерите, кандидати за заем срещу евросубсидия, и допълнителен пакет бонуси. Корпоративните клиенти получават 20% отстъпка върху таксите при ползване на заем срещу складови записи, където банката държи 60% пазарен дял. Освен това фирмите получават безплатно откриване на разплащателна и картова сметка, безплатно включване на SMS-известие по операциите по карта, както и безплатно включване и ползване на интернет-банкиране. Възможен е и специален лихвен процент по картовата сметка от 3.5%

За физическите лица – кредитополучатели по “Бизнес Успех – Земеделие”, банката предлага поддържане на разплащателна сметка и извлеченията по нея без такса за цяла една година, SMS-известие за операциите по карта,  безплатно  интернет-банкиране. В пакета от бонуси е включена и възможност за картова сметка, която се олихвява с 3.5%.

МКБ Юнионбанк е част от германската банкова група Байерн ЛБ. Европейската банка за възстановяване и развитие притежава 6%, а частните акционери, основатели на кредитната институция – 34%. 

Споделяне

Още от Бизнес