Юнкер сподели, че Тръмп го нарекъл "брутален убиец”

Жан Клод Юнкер, сн. ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели, че президентът на САЩ Доналд Тръмп го е нарекъл "брутален убиец" на срещата на Г-7 в Канада в края на миналата седмица, предаде Ройтерс. 

Вчера в реч в областния парламент на Бавария Юнкер, който също участва в разговорите на Г-7, разказа за срещата си с Тръмп.
 
"Миналата седмица Тръмп ми каза: Жан-Клод, Вие сте брутален убиец", заяви Юнкер, който е бивш премиер на Люксембург. 
 
"За пръв път Люксембург се превръща в такава опасност за САЩ. Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен", добави той.
 
Срещата на Г-7 не доведе до преодоляване на увеличаващата се пропаст между САЩ и другите сили, много от които Тръмп обвинява във водене на търговска политика, третираща несправедливо страната му.
 
Източници от ЕС съобщиха, че страните членки единодушно подкрепили план за вносни мита на стойност 2.8 милиарда евро за американски продукти в отговор на митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий от съюза.
 
"Не може да оставим митата без отговор. Не съм настроен за война, но не приемам да ни диктуват отнякъде другаде какво да правим в Европа. Това е назависим континент. За това са се борили немалко хора", заяви Юнкер.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?