Юнкер: За Великобритания би било добре аз да съм й премиер

Жан-Клод Юнкер, сн. БГНЕС
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иронично коментира неяснотата по британската позиция за бъдещите отношения на Лондон с ЕС с думите, че би било добре за Великобритания той да ѝ е премиер, съобщи Франс прес.
 
Юнкер даде този шеговит отговор на журналисти в Брюксел след вчерашното заседание на правителството на Тереза Мей, на което трябваше да се определи позиция по бъдещите отношения на Великобритания с ЕС.
 
"Аз не съм британският премиер, щеше да е добре ако бях, но не съм", каза той с усмивка. "Ще коментирам резултатите (от заседанието на британското правителство), когато се запозная с точните изводи", добави той.
 
"Що се отнася до британския парламент и правителство, те са тези, които трябва да дадат отговор на появилите се във Великобритания нови въпроси", отбеляза Юнкер. 
 
Той добави, че "работната му хипотеза е, че Великобритания ще напусне ЕС през март 2019 г., както е предвидено".
 
Британският премиер Тереза Мей ще уточни представата си за партньорството с ЕС след Брекзит на 2 март, каза говорителят ѝ.
 
Вчера Тереза Мей заседава в продължение на осем часа с основните си министри в премиерската резиденция в Чекърс, на 70 км северозападно от Лондон.
Споделяне

Още от Европа

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?