Юрий Галев и синът му все пак бяха задържани за побой

Юрий Галев и синът му все пак бяха задържани за побой
Президент на "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" Юрий Галев беше задържан в неделя заедно със сина си и още двама души заради инцидент в Боровец, при който бяха пребити двама души – охрана на лифта в зимния курорт.

Причина за побоя в неделя стана отказа на охранителите да пуснат Галев-младши без да си купи билет за лифта. След получения отказ младежът извикал баща си и много бързо охранителите на лифта били пребити от 5-6 души.

Пострадалите се оплакали в полицията, след което служители на МВР дошли на мястото на инцидента, поговорили си с Галев и компанията му и си тръгнали.

Едва след като скандалът стана публичен и кадри от юмручната разправа бяха показани по телевизията, МВР започна акция по задържането на Галев. Освен него и сина му, в неделя са задържани Йордан Иванов и Иван Иванов, а в понеделник – и Павлин Помаков. Още един участник от побойническата група все още се издирва.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР да се извърши комплексна проверка на областната дирекция на полицията в София област и пълна проверка на РПУ – Самоков. Той анонсира, че независимо от нейните резултати ще има кадрови промени.

"Създава се впечатление в обществото през последните години и това е основателно, че държавата липсва, че съществува безнаказаност за подобни лица, които считат, че всичко им е позволено", коментира министърът.

Той заяви, че не може да приеме за нормални честите инциденти в този район. "Това буди недоумение в гражданите, а още повече в ръководството на министерството. Има някакъв страх, който за него е неразбираем.", каза Цветанов.

Главният секретар Калин Георгиев заяви, че нито професионалното, нито политическото ръководство на МВР е доволно от работата на областната дирекция.

"Знаете, че една голяма част от инцидентите, които станаха, с разкритията ни по "Наглите”, с "Крокодилите”, с такива знакови дела – на практика са се извършвали на територията на областната дирекция. Ние нямахме достатъчно информация в центъра, което означава, че някъде по системата нещата не се случват така, както трябва", коментира той.

По-късно в понеделник се очаква да бъде поискано 72-часово задържане под стража за Галев и участниците в инцидента.

Това не е първата побойническа изява Юрий Галев. През 1995 г. в бара на хотел Рила той откри безразборна стрелба с автомат "Калашников". Тогава полицията откри 156 гилзи. По-късно обаче той бе оправдан, "защото автоматът, с който стрелял, е бил играчка".

Споделяне

Още от България