Юсейн Болт с феноменален рекорд на 100 метра

Юсейн Болт с феноменален рекорд на 100 метра

Спринтьорът от Ямайка Юсейн Болт спечели златния медал на Световното първенство по лека атлетика в Берлин на метра с феноменален световен рекорд – 9 секунди и 58 стотни. (http://www.youtube.com/watch?v=HhS3p4YdrI4)

Миналата година Болт за първи път в историята слезе под 9.7 секунди в спринта на 100 метра. Сега ямаецът свали 11 стотни от предишното си върхово постижение на планетата от 9.69 секунди, записано на Олимпийските игри в Пекин.

Тайсън Гей остана втори с резултат от 9.71 секунди – национален рекорд на САЩ и трето време в историята за всички времена. Трети е бившият световен рекордьор Асафа Пауъл от Ямайка с 9.84 секунди.

"Мислех, че хронометърът ще спре на 9.4, но никога не знаеш. Не тичам за световни рекорди. Просто ще продължа да работя", заяви 22-годишният троен олимпийски шампион.

Тайсън Гей, световен шампион от предишното първенство в Осака през 2007 г., заяви, че не е изненадан от постижението на Болт. Самият той е доволен, че е счупил националния рекорд на САЩ. Гей, който страда от контузия в слабините, може да се изправи срещу Болт отново още в четвъртък на финала на 200 метра, ако здравословното му състояние позволи.

"Съмнявам се, че ще повторя постижението си и на 200 метра. Ще бъде доста трудно, защото току-що отнех едната титла на Тайсън Гей. Съмнявам се той да е доволен да му отнема и другата", заяви Болт.

Успехът на Болт е още по-впечатляващ на фона на тежката автокатастрофа, която той претърпя в края на април. При инцидента получи нараняване на левия крак.

Споделяне

Още от Спорт