"Юск" отчете най-добрата си година на българския пазар

Ръст на печалбата от 354% и на оборота от 68% за изминалата година

Откриването на 26-тия магазин на "Юск" у нас в Димитровград

Българското подразделение на датската компания "Юск" (JYSK) надмина плановете си за оборот за финансовата 2017/2018 г. Компанията отчита приходи от 43.3 млн. лв., което е ръст от над 68% при планиран 52 на сто, съобщиха от дружеството.

Ръстът на печалбата е още по-внушителен – над 354%. Преди облагане с данъци печалбата на българското дружество възлиза на 4.5 млн. лв. при 1.5 млн. лв. година по-рано.

Това са и най-добрите резултати, които "Юск България" отчита от откриването на първия си магазин у нас досега, посочват от компанията.

Положителните резултати за българският клон са само част от успеха на цялата група "Юск", която има повече от 2700 обекта в 51 държави. Групата завърши 2018 г. с рекордни резултати – общ оборот от 3.58 млрд. евро и печалба преди облагане от 474 млн. евро.

Матраци, мебели и спално бельо са най-търсени у нас

"Юск" България изпрати 2018 г. с общо 25 магазина в страната и над 290 служители.

В четвъртък беше открит първият магазин на веригата за тази година в Димитровград. Той се намира на бул. "Лайпциг" 2 в града.

Плановете на компанията са до средата на тази година да отвори поне още 3 магазина в страната.

Най-търсени на българския пазар са матраци, мебели и спално бельо. Продажбата на матраци се е увеличила с над 36%, в сравнение с изминалата година. При мебелите ръстът е с над 34%, от които най-добре продаваните са тези за спалня (ръст от 47%). Мебелите също се търсят от българските клиенти, като най-продавани са мебелите за всекидневната (43%) и тези за офиса (42%). Не на последно място се наблюдава и повишено търсене на спално бельо, където отчетения ръст и от над 28%.

Още 300 нови работни места в логистичният хъб в Божурище

През тази година предстои окончателно да бъде завършен дистрибуционния център в Божурище. Той е своеобразен хъб за общо над 200 магазина от 7 държави в Югоизточна Европа. Инвестицията в обекта до момента е над 105 млн. евро.

До края на годината в него се очаква да бъдат открити още до 300 нови работни места за служители в администрацията и складовата част.

Това е и четвъртата за "Юск" подобна база в света, която ще обслужва България и държавите в региона - Гърция, Румъния, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватска.

Социалната политика на компанията

Тази година "Юск България" сложи началото и на своята политика за социална отговорност в България. Компанията стартира успешно кампания за подпомагане на домове за възрастни хора в София, Джурково и Пирдоп. Ангажира се и с дългосрочната си подкрепа за над 80 души.

Предстои "Юск" България да разшири социалната си политика у нас, като ще следва успешните си примери от други държави – подкрепа на атлети с увреждания, партньорство с УНИЦЕФ.

Групата "Юск" с оборот от близо 3.6 млрд. евро

"Юск" (JYSK) е международна верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома.

Първият магазин е отворен през 1979 г. в датския град Орхус от основателя на веригата Ларс Ларсен, който е неин собственик.

Днес "Юск" има над 2700 магазина и 25 000 служители в 51 държави по света. Общият годишен оборот на групата е 3.577 млрд. евро за финансовата 2017/2018 година (финансовата година за "Юск" приключва в края на третото тримесечие през месец септември). Печалбата преди облагане с данъци е в размер на 474 млн. евро.

 

Споделяне

Още от Бизнес