Ютюб ще започне да излъчва над 40 телевизионни канала в САЩ

Ютюб ще започне да излъчва над 40 телевизионни канала в САЩ

Интернет гигантът Ютюб обяви вчера, че скоро ще влезе в съревнование с традиционните оператори на кабелна и сателитна телевизия и ще започне да излъчва над 40 телевизионни канала в интернет платформата си, съобщиха световните агенции.

Ютюб Ти Ви ще бъде насочена към младите поколения, които искат да гледат новини, филми и сериали в интернет. Услугата, която засега ще е достъпна само в САЩ, е за тези "които искат да гледат каквото пожелаят, когато пожелаят по начин, който им допада и без ангажименти", заяви главният изпълнителен директор на компанията Сюзън Войчицки на пресконференция в Лос Анджелис.

Потребителите ще могат да гледат на таблетите и телефоните си основните американски телевизии Ей Би Си, Си Би Ес, Фокс, Ен Би Си, спортни и други програми.

Услугата, която ще бъде стартирана през следващите месеци, ще струва 35 долара на месец на акаунт, който ще може да бъде ползван от шестима потребители. Предвижда се опция за записване на предавания, за да бъдат гледани в удобно за потребителя време.

Споделяне

Още от IT

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?