Юзеирови започнаха да строят нов паметник на турския воин

Юзеирови започнаха да строят нов паметник на турския воин
Братята Али и Юзеир Юзеирови са започнали нов строеж на паметник на мястото на разрушения през октомври монумент на незнайния турски воин в поповското село Славяново. Това съобщи във вторник кметът на селото Васил Стоилов.

Тази сутрин двама работници са направили скеле и са започнали да изливат основите. Те са с почти същите размери като на съборения със заповед на кмета на Попово Людмил Веселинов незаконен паметник. До момента вече има изградени 30-40 сантиметра от новия строеж.

Пред Дарик радио Али Юзеиров съобщи, че се изгражда същият паметник като вече разрушения. "Той ще е висок 2.99 метра. Ще представлява същата пирамида с полумесец отгоре и плоча с текст: "Българийо, за тебе те умряха", обясни той. "Това е наш двор и можем да строим каквото искаме под три метра, без нужда от разрешение", добави още Юзеиров.

"Паметника посвещаваме на всички мюсюлмани, които са умрели за България, визирайки всеки дал живота си в тази страна", каза Юзеиров

Той съобщи, че откриването ще бъде на 26 ноември, когато е Курбан Байрам. По думите му адвокатите му са открили минимум 50 000 незаконни строежа в България и очаква да види дали те ще бъдат съборени и дали в страната ни ще продължи да има двоен стандарт.

Братята Юзеирови привлякоха внимание, след като издигнаха паметник на незнайния турския войн в село Славяново и учредиха Български червен полумесец. След това обявиха и създаването на Мюсюлман-демократичен съюз.

Споделяне

Още от България