"Южен поток" взе разрешение за строежа на руския морски участък

"Южен поток" взе разрешение за строежа на руския морски участък

Газопроводът "Южен поток" получи от руското строително министерство разрешение за строежа на руската част на морския участък на съоръжението, което позволява на компанията оператор на подводното трасе да започне изграждането на микротунелите за тръбите на брега на руското крайбрежие на Черно море, свързващи сухопътния с морския участък.

По-късно през годината се очаква и специално разрешително от Министерството на природните ресурси и екологията на Русия за полагане на тръбите в морския участък, което се планира да започне през ноември съобщи във вторник "Южен поток Транспорт", която е ангажирана с подводното трасе на газопровода.

На руския бряг "Южен поток Транспорт" ще изгради наземните съоръжения и около 3 км подземен тръбопровод за връзка с преносната мрежа на "Газпром".

Проектната компания вече е започнала подготовката на строителните площадки и доставката на строителна механизация и оборудване. За да се опази околната среда, дружеството ще премести защитени растителни и животински видове от местообитания, намиращи се в близост до зоната на строителството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес