Южна Корея регистрира първи случай на зараза с новия вариант на коронавируса

Снимка: Архив

Южна Корея регистрира първи случай на зараза с открития във Великобритания нов вариант на коронавируса, предадоха световните агенции.

Корейската агенция за контрол и превенция на заразните заболявания съобщи, че случаите са потвърдени в тричленно семейство, пристигнало в страната на 22 декември. Тримата са под карантина.

Ден след пристигането им Южна Корея затвори до 31 декември границите си за пристигащите от Великобритания, за да се предпази от разпространението на новия вариант на коронавируса, припомня Асошиейтед прес.

В понеделник Южна Корея съобщи за 808 нови случая на коронавируса, с което общият брой на заразените в страната достигна 57 680. Починалите вследствие на Covid-19 са 819. С това страната отбелязва за втори пореден ден по-малко от 1000 новозаразени.

След откриването на първия заразен от новия вариант южнокорейските власти обещаха да ускорят усилията си за провеждане на масова ваксинация в страната, отбелязва Ройтерс. Властите предупредиха, че спадът на броя на заразените може да се дължи на по-малкия брой извършени тестове през уикенда.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?