Южна Корея затяга мерките, за да предотврати нова вълна на коронавируса

Южна Корея затяга мерките, за да предотврати нова вълна на коронавируса

Южна Корея обяви, че ще затегне мерките за социално дистанциране в района на столицата Сеул и някои части на източната провинция Кануъндо, за да бъде пресечена нова поява на коронавируса там, предаде Асошиейтед прес.

Днешното съобщение от Сеул идва, след като статистиката за хода на пандемията в страната за четвърти ден поред сочи над 200 новозаразени. Този брой постоянно се увеличава, след като мерките за социално дистанциране бяха облекчени миналия месец.

Здравният министър Пак Ньон-ху каза, че е необходимо мерките да бъдат затегнати за две седмици, за да не плъзне вирусът из цялата страна.

Според новите правила от днес в посочените райони се забранява събирането на повече от 100 души на всякакви събития. Посетителите на театри, концерти и библиотеки трябва да стоят поне през едно място един от друг, а публиката на спортни събития се ограничава до 30 процента от капацитета на стадиона. Забранява се танцуването и смяната на местата в нощните клубове и други високорискови места за забавления, както и яденето и пиенето в караоке клубове и концертни зали.

Днес Южна Корея съобщи за нови 230 заразени с вируса, с което общият им брой в страната достигна почти 29 хиляди. Починалите досега са 494.

Споделяне

Още от Коронавирус