Южнокорейският войник уби петима свои колеги преди да бъде заловен

Южнокорейският войник уби петима свои колеги и избяга, но по-късно бе заловен след неуспешен опит за самоубийство, предаде Асошиейтед прес, като се позова на източник от министерството на отбраната в Сеул.

Двайсет и две годишният сержант с фамилно име Лим се е прострелял в корема, но е останал жив и е откаран в болница, каза източникът, пожелал анонимност.

За залавянето на войника бе предприета мащабна операция, след като властите съобщиха, че в събота вечерта е убил петима и ранил седем войници от своята бойна част, дислоцирана до границата със Северна Корея. Лим избяга заедно с автомата си К2.

Вчера той откри огън по преследващите го войници и рани един от тях. Днес друг войник бе ранен, вероятно от приятелски огън.

Беглецът е бил обкръжен в гориста местност, преследвачите му са успели да му подхвърлят хляб и вода, както и мобилен телефон, за да говори с баща си. На място са били доведени родителите на младежа, за да го убедят да се предаде.

Все още не са известни мотивите за действията на сержанта, който е трябвало да приключи двегодишната си задължителна военна служба през септември. Няма признаци, че в случая е замесен комунистическият Север, посочва АП.

Споделяне

Още от Свят