ЮЗУ приема студенти с есе: "Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?"

ЮЗУ приема студенти с есе: "Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?"

Катедрата по културология към Югозападния университет (ЮЗУ) "Неофит Рилски" в Благоевград организира конкурс за кандидат-студенти за статия на тема "Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?". Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. Най-добрите автори ще бъдат приети в специалност "Култура и медии" във Факултета по изкуствата.

Името на младата българска актриса Мария Бакалова стана известно в цял свят след многобройните номинации за престижни награди за ролята ѝ във филма "Борат 2". Тя е първата българка, номинирана за "Оскар", в категорията за най-добра поддържаща женска роля. След броени дни, на церемонията по връчването на най-престижните филмови награди "Оскар", ще разберем дали 24-годишната Бакалова ще добави още една статуетка към колекцията си. Световни експерти във филмовото изкуство я определят като талантлива и смела актриса с бляскаво бъдеще. В България обаче славата ѝ е двусмислена – наред с почитателите си, Мария има и своите критици. Така, докато милиони киномани по света се възхищават от успеха на българската актриса, у нас се спори дали тя заслужава уважение и аплодисменти, или ролята ѝ носи на страната ни негативна популярност.

"Ако искате да се обучавате в специалност "Култура и медии" и имате мнение по темата "Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?" напишете статия (до 2 страници) и я изпратете на имейл: [email protected] до 30 април 2021 г.", посочват ЮЗУ.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?