За 14 дни забраняват сватби и кръщенета в Благоевград

За 14 дни забраняват сватби и кръщенета в Благоевград

За 14 дни ще бъде забранено провеждането на сватби, кръщенета и други масови мероприятия от този тип в Благоевград. Това стана ясно в петък от изказване на кмета на града Румен Томов след заседанието на Общинския кризисен щаб във връзка с високия брой заразени с Covid-19.

Ще бъде възстановена комуникацията с гражданите по уредбата в централните улици за спазване на мерките, посочи БГНЕС. Наред с това специално внимание щяло да се обърне дали се спазват мерките за дистанция и носене на маски на общинския пазар, тъй като има сигнали за нарушения.

"Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но това не се прие", добави Томов.

Според думите му, състоянието на служителите на Ансамбъл "Пирин" е добро. От 83-ма служители, 23-ма са с положителни проби. Всички са под карантина, в добро състояние.

"Благоевград води класацията, защото в областта взетите проби са с най-голям брой от цялата страна. Може би това е една от причините, без да омаловажаваме обстановката", твърди още Томов

Той каза още, че в града има ръст с 25% на заболелите за последните 3-4 дни.

Кметът контрира и призива на Националния кризисен щаб да не се посеща Благоевград заръди ръста на заразените.

"Ще призова да се влиза и излиза от Благоевград, защото това е едно от изказванията, които не са много добри, както за Благоевград, така и за държавата. Мисля, че е крайно неуместно да се правят изявления от високопоставени хора, защото ние не сме в кризисна ситуация. Ми дайте да го затворим и всички да стоим вкъщи", емоционално каза той.

Той бе категоричен че на входа на областния град няма да се поставят КПП-та и да се затварят училища, всичко работи в нормалния си вид.

Заразените от COVID-19 за последното денонощие в областта са 91, 38 от тях в Благоевград.

Споделяне

Още от Бизнес