За 3 часа в неделя затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

Причината - монтаж на пасарелка

За 3 часа в неделя затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

На 25 април - неделя, от 7 часа до 10 часа, ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли "Лозен" и "Герман", съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението ще се извършва по обходен маршрут.

Причината е монтаж на последната трета пасарелка в участъка.

През март бяха монтирани първите две пасарелки. Едната е в района на кръстовището за село Лозен, а втората е между Лозен и Герман.

Третата, която предстои да се монтира в неделя, ще е преди кръстовището за Герман в посока от магистрала "Тракия" към ж.к."Младост". За монтаж са избрани ранните часове сутрин, защото тогава трафикът е по-малък.

Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община.

И трите пешеходни надлези ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Шест километровият участък от Софийския околовръстен път по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано, обещават от АПИ.

Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове.

В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли.

При подходящи метеорологични условия вече се полага последният износващ асфалтов пласт.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от магистрала "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?