За БСП второто място е "един вид победа"

Снимка: БГНЕС

"За нас това е един вид победа", заяви зам.-председателят на БСП Стефан Данаилов по повод второто място за партията му на предсрочните парламентарни избори тази неделя, спечелени от ГЕРБ. Според предварителни данни разликата между ГЕРБ и БСП е около 4 процента, въпреки че на старта на кампанията силите им бяха почти изравнени и дори според някои проучвания социалистите водеха.

"При тези проценти това са към 900 000 гласа за нас. 2014 г. имахме само 506 000 гласа. Разликата с ГЕРБ е 4-5 парламентарни стола", заключи Ламбо пред Нова телевизия.

"Така е решил суверенът", допълни той.

"Да възстановиш доверието е много трудно. Значи има още хора, които не сме успели да убедим, че ние трябва да ръководим държавата”, коментира той.

Един успех не е окончателен и една загуба не е фатална, според Ламбо. По думите му най-лошото е, ако България остане без кабинет.

Журналистът Александър Симов, който бе водач на листата на БСП в Кърджали, каза пред БНР, че очевидно промяната, която обещаваше БСП в кампанията си, няма да се случи, но пък партията е получила респектиращо голяма подкрепа.

Поредното управление на ГЕРБ ще приключи с политическо фиаско, предрече Симов.

Армия на държавното чиновничество по места осигури корпоративен вот за ГЕРБ, допълни той.

Съпартийникът му Кирил Добрев също отказва да приеме, че БСП е загубила, посочвайки, че "не може да се говори за загуба на БСП, защото това са само предварителни резултати". Той посочи още, че "никоя партия не може да се радва на изборните резултати.

Очертава се изключително раздробен парламент и изключително разделено общество, каза Добрев пред бТВ.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?