За часове стотици се подписаха срещу пенсионната реформа на ГЕРБ

За часове стотици се подписаха срещу пенсионната реформа на ГЕРБ

КНСБ стартира от сряда подписка за оттеглянето на предложените от управляващите промени за пенсиониране и само за няколко часа среща подкрепата на 653 души.

Синдикатът сложи специален навес пред сградата на Народното събрание в София, където се събират парафите. Несъгласните с пенсионната реформа може да се включат в подписката и в още около 3000 структури на организацията в страната, като акцията ще продължи 1 месец.

"Не може да се прави експеримент с българската пенсионна система, който продължава вече 10 години. Размерът на вноската беше намаляван последователно от две правителства, ние дадохме предложения как да се запазят условията за финансиране на системата, но никой не ни чу. Никой сега не иска да ни чуе в съвета за тристранно сътрудничество“, коментира пред БНР Стойчо Кръстев, изпълнителен секретар на КНСБ по трудовите конфликти.

Според него трябва да се намери начин работодателите, които досега не са плащали осигуровките, да внесат парите. "Вместо да се обърне поглед към тези лица, които досега са ощетявали системата, те удрят върху работещите хора, като им увеличават изискването за стаж и възраст при пенсиониране“, каза още Кръстев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?