За денонощие бяха обрани фирма за лекарства и земеделец

За денонощие бяха обрани фирма за лекарства и земеделец

Около 50 000 лева са били откраднати при въоръжен грабеж в столицата в петък през нощта, а в събота сутринта маскирани и въоръжени мъже са откраднали 11 000 лева и 5000 евро от земеделска фирма в село Алтимир, Врачанско. И в двата случая нападателите са били маскирани и са пристигнали с черни джипове.

При обира в столицата е пострадал дистрибутора на лекарска ”Либра”. От полицията смятат, че той е дело на петима мъже с маски, които са използвали джип с тъмен цвят. В офиса на фирмата по време на грабежа е бил и управителят на компанията.

Мъжете влезли в аптечната фирма и накарали всички служители да легнат на земята. Нападателите са взели само оборотните пари. Нито една от касите, които се намират в офиса, не е била разбита. Петимата нападатели напъхали парите в два големи черни чувала, след което са избягали с черен джип.

След получения сигнал за грабежа към офиса на фирмата са изпратени тежко въоръжени полицаи. При пристигането на полицията обаче се е оказало, че петимата нападатели вече не са в района.

В събота на свой ред четирима маскирани мъже са откраднали 11 000 лева, 5 000 евро и златна гривна от офиса на земеделска фирма в село Алтимир, съобщи БТА, позовавайки се на съобщение на областната дирекция на полицията във Враца.

Обирът е станал вчера по обяд. Мъжете пристигнали с черен джип "Ланд Роувър" без регистрационни табели в стопанския двор на 24-годишния собственик на фирмата, където се намира и жилището му.

Двама от тях проникнали в незаключено помещение в жилището и взели голямата сума пари и златния накит, като използвали отсъствието на собствениците и повечето работници заради обедната почивка.

През това време млад работник, намиращ се в съседна сграда, забелязал останалите отвън като охрана двама от маскираните и се сбил с тях, допълват от полицията. Той нанесъл удар с бухалка по главата на единия и по лявата ръка на другия, но и получил удар с бокс по лицето.

В това време другите двама излезли от жилището с плячката и младежът побягнал да потърси помощ. Четиримата маскирани избягали с автомобила в неизвестна посока.

Споделяне

Още от България