За Деня на детето - игри и забавления в паркове, градини, читалища в София

За Деня на детето - игри и забавления в паркове, градини, читалища в София

Много игри и забавления по случай Деня на детето – 1 юни, са организирани в столицата на различни места – паркове, градини, театри, читалища, търговски центрове...

 

Да научим за ... Европа

Едно от веселите места със сигурност ще бъде бъде в Южния парк, където от 10 часа започва второто издание на детския фестивал “Вярвам в теб”. В него участват детски музикални и танцови състави от цялата страна.

 

Сред шатрите с игри и забавления Европейската комисия е подредила свой “Детски кът Европа“. Аниматорите ще се погрижат игрите, забавленията и наградите не само да превърнат празника в незабравим за децата и техните родители, но и да бъдат ангажиращи и образователни.

 

С играта “Опознай Европа“ посетителите ще минат през всички държави членки на Европейския съюз и, играейки, ще научат най-интересните факти за тях. Малките художници и любителите на загадки ще могат да рисуват и да редят образователен пъзел на Европа. Сред забавните игри са още “Буквите на Европа” и “Загадките на Европа”.

 

Да поиграем на .... Наука

 

Ако децата ви искат да си поиграят малко на наука и да се докоснат до новите технологии, мястото е СОХО. На ул.”Веслец” Софийската Холистична Коуъркинг Компания, София Тех Парк и партньори организират HacKIDemia – името събира в едно хакерство, деца и академия.

 

В лабораторията за изобретения и изучаване на света чрез приложни игри и творчество децата на възраст между 5 и 15 години ще могат да изпробват новите технологии или да участват в изработването на генератор на правоъгълни импулси или робот от лего.

 

Малките посетители ще могат да се включат и в дигитално проектиране на играчки и оформянето им от хартия, както и да рисуват с електрическа машинка.

 

Работилниците ще се водят от хора с опит в различни теми – от креативни занимания през компютърни технологии и програмиране до биология и космос.

 

Малкото неудобство е, че събитието е с предварително записване чрез https://www.facebook.com/events/430674823695261/ Родителите също могат да се включат като доброволци и по забавен и полезен начин да изкарат пълноценно времето с детето си.

 

Да открием своя спорт

 

В неделя в Борисовата градина ще можете да поспортувате. Празникът “Спортувай в твоя град” се организира от асоциация “Спорт в свободно време” в партньорство със Столичната община.

 

Освен занимания по лека атлетика, може да вземете и колелото си, за да участвате в турнира по колоездене. Турнирът е за непрофесионалисти, като те са разделени по възрастови групи и дисциплини.

Споделяне

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?