Меглена Кунева:

За два дни Борисов излъга два пъти, това е комикс, не политика

Лидерът на "България за гражданите" с иронично напомняне на кого е снаха бившата съпруга на премиера

Меглена Кунева, Сн. БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов излъга гражданите два пъти за два дни и това е комикс, а не политика. Така коментира последните политически и обществени събития в държавата лидерът на “България на гражданите” Меглена Кунева.


Първият случай е по Закона за съдебната власт, каза Кунева пред БНР. "Промените са направени с неговото одобрение, но после се изплаши от публичната реакция и от тази на Брюксел и реши да направи нещо междинно. Много неловко постъпи с президента Плевнелиев, като един вид каза, че той го е накарал да наложи вето", обясни лидерът на гражданското сдружение, което в близко време ще прерасне в политическа партия.

Вторият случай според нея е Законът за горите. "Излъга и със Закона за горите. Обещал е на олигарсите влекове и писти, но публичната реакция пак го уплаши и той отстъпи. В приоритетите му не виждам хората, не виждам справедливостта. Фактът, че може да се договори с всички в парламента, не помага на хората", каза още Меглена Кунева.


Според нея Борисов се опитва да се саморазправя поединично, пренаписвайки не само своята биография, но и биографията на своите политически опоненти.


"На интернет-страницата на Министерския съвет може да се прочете как казва, че протестите са инспирирани от "кокаиновите крале", но нека да каже точно от кои", призова Кунева.


"В становището си Борисов посочва, че категорично не приема доводите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да го обвинят в антидемократичност и погазване на интересите на българската природа. Очевидно аз попадам в някаква категория "снахи", става дума за мен сигурно, макар и в множествено число", посочва първият ни еврокомисар, която е омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на високопоставения член на БКП Иван Пръмов.


"Борисов съвсем се е самозабравил по отношение на двойния стандарт. Както знаем, г-н Борисов дълги години беше в семейство с банкерката госпожа Цветелина Бориславова. По неговите критерии, няма как тя да не попадне в графата "снаха". Казвам го, защото искам да я защитя. Искам да защитя достойнството на всяка една жена и на семейството. Неговата първа съпруга е женена за бившия съпруг на г-жа Бориславова и той би трябвало да уважава семейството, в което се отглежда неговото дете", отбеляза Кунева.

Бившата съпруга на Борисов - Стела, офталмолог по професия, е омъжена за Стефан Абаджиев, който е син на Иван Абаджиев, бивш посланик на България в Букурещ, преди това - издигнал се до поста първи секретар на Комсомола и после на ОК на БКП в Сливен и Враца, свален от поста от Тодор Живков. Двамата живеят в САЩ заедно с дъщерята на Борисов – Венета.


"Чудя се какво би казал за г-жа Меркел, ако му беше опонент, сигурно би ѝ казал: "Ама, какво ще се обаждате вие, която идвате от Източна Европа", на г-н Марио Монти сигурно би казал: "Ама, вие сте професор. Аз, докато съм ритал топка и съм ял филия с мас, вие сте стоял затворен някъде и сте чел книжки", на Саркози сигурно би казал, че не е истински французин и т.н.", продължи с ироничния коментар Меглена Кунева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?