За дванайста вечер майките на деца с увреждания поискаха оставката на Симеонов

Протестиращите пуснаха розови балони с лика му и затрудниха временно движението в центъра на София

За дванайста вечер майките на деца с увреждания поискаха оставката на Симеонов

Дванайста поредна вечер родители на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, се събраха в центъра на София с искане вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка.

Шествието тази вечер тръгна от бул. ”Александър Стамболийски“ и стигна до кръстовището на бул. ”Христо Ботев“. По време на протестните действия движението на места беше затрудненo.

Протестиращите пуснаха 12 розови балона с лика на вицепремиера Валери Симеонов. Недоволните граждани избраха този брой, за да напомнят за дните, в които излизат с искане за оставката на вицепремиера.

“Трябва да подкрепим майките, трябва да подкрепим тези деца, въпреки че те са болни, те са бъдещето на България, и не ме напуска търпението, ще бъдем тук всяка вечер, всеки ден, докато настъпи някаква промяна в нашата страна. Надявам се, че майките няма да се уморят, а ние сме с тях“, коментира една от протестиращите гражданки пред БНР.

До напрежението се стигна след като Валери Симеoнов нарече майките "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Няколко дни той отказваше да се извини, защото не бил разбран правилно. В последствие съобщи, че не е изрод и вижда, че децата са "ненормални“. В крайна сметка Симеонов поднесе половинчато извинение след решение на коалиционния съвет.

Това обаче не отказа майките да искат той да напусне поста си.

Премиерът Бойко Борисов от своя страна отказа да поиска оставката на Симеонов, защото това щяло да доведе до падане на правителство.

В петък другият коалиционен партньор Волен Сидеров коментира пред ”Фокус”, че ”не би било фатално, ако един от двамата вицепремиери Симеонов или Каракачанов подаде оставка и се върне в НС като депутат”.

”Аз няма да вляза в ролята на адвокат на това управление, защото то не е моето управление. Нека това да го разграничим много ясно. Ако аз бях министър-председател, нещата щяха да бъдат съвсем различни“, коментира Сидеров.

Той каза още, че ГЕРБ е формирана като партия от конструктoрите на прехода, от върхушката на БКП, за да измести "Атака", когато партията е била втора политическа сила в страната.

Споделяне

Още по темата

Още от България