За екоминистъра либерализмът бил отрова, а консерватизмът - лечение

Джамбазки поиска "да направим България велика"

За екоминистъра либерализмът бил отрова, а консерватизмът - лечение
Министърът на околната среда и водите Нено Димов обяви, че в днешна Европа либерализмът е отровата, а консерватизмът бил лечението, което можело да започне още след предстоящите евроизбори през май. 
 
Това стана по време на конференция "Бъдещето на Европа: Традиционализъм, християнски ценности, патриотизъм". Домакин беше евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, а целта беше именно консерватори да обсъдят какво трябва да е бъдещето на ЕС след евровота.
 
"Евроизборите са важни, защото всички виждаме, че е настъпило време, в което перспективата не е една и трябва да решим за коя си струва да се борим и да браним. Трябва да се възстанови семейството на Европа", каза Димов.
 
Според Джамбазки пък "няма никакво съмнение", че връщането на Европа към ценностите и традиционализма на консерватизма е правилното."Ценностите и патриотизмът са основата на фундамента ни за битката на нашата европейска реконкиста", каза евродепутатът, който е кандидат на ВМРО за водач на листа и за предстоящия евровот, независимо дали партията ще се явява самостоятелно или в коалиция с ОП.
 
По думите му на Балканите "България е най-смислената държава и нашата задача е да сме водещата държава на Балканите, да направим България велика". Думите му напомнят предизборния лозунг на президента на САЩ Доналд Тръмп - "Да направим Америка отново велика".
 
"Грешно е, че оставихме върху понятието патриотизъм да надвиснат лични нападки, недопустимо изкривяване и превръщането ѝ в дума, която става символ на посмешище. Това не е родолюбието и това не е патриотизмът. Говорейки за Европа, трябва да се върнем към истинските корени на родолюбието, това трябва да бъде модерното родолюбие, а не грозният му антипод. Спорът кой е повече националист е излишен – той отблъсква и дава храна на тези, които изповядват либералните ценности", каза още Джамбазки.
 
По думите му в образованието не трябвало да подлежи на регулацията от ЕС. "Да не допускаме пропаганда, насочена към какъв  пол да си изберем в училищата. Това е сфера, която не подлежи на регулация. Друга такава е сигурността. Не може „министерство на истината“ да наказва и да казва кое е демократично или не. Европа на нациите значи връщане към корените на ЕС. Такива, които не градят ядро и периферия. Ядро, което да изсмуква периферията", каза той.
 
На събитието бяха поканени коалиционните партньори от "Обединени патриоти", но се появи само представител от НФСБ, "Атака" не уважиха събитието. Покана имаше и към СДС, както и към бившия здравен министър от РБ Петър Москов, който от известно време прави друг консервативен проект, но той не уважи събитието, въпреки че преди седмица ВМРО поиска той да е част от обща "патриотична листа" за евровота.
 
От СДС се появи председателят на столичната структура Антон Койчев. 
Споделяне

Още по темата

Още от България

Трябва ли България да спре Северна Македония за ЕС?