За екоминистъра либерализмът бил отрова, а консерватизмът - лечение

Джамбазки поиска "да направим България велика"

За екоминистъра либерализмът бил отрова, а консерватизмът - лечение
Министърът на околната среда и водите Нено Димов обяви, че в днешна Европа либерализмът е отровата, а консерватизмът бил лечението, което можело да започне още след предстоящите евроизбори през май. 
 
Това стана по време на конференция "Бъдещето на Европа: Традиционализъм, християнски ценности, патриотизъм". Домакин беше евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, а целта беше именно консерватори да обсъдят какво трябва да е бъдещето на ЕС след евровота.
 
"Евроизборите са важни, защото всички виждаме, че е настъпило време, в което перспективата не е една и трябва да решим за коя си струва да се борим и да браним. Трябва да се възстанови семейството на Европа", каза Димов.
 
Според Джамбазки пък "няма никакво съмнение", че връщането на Европа към ценностите и традиционализма на консерватизма е правилното."Ценностите и патриотизмът са основата на фундамента ни за битката на нашата европейска реконкиста", каза евродепутатът, който е кандидат на ВМРО за водач на листа и за предстоящия евровот, независимо дали партията ще се явява самостоятелно или в коалиция с ОП.
 
По думите му на Балканите "България е най-смислената държава и нашата задача е да сме водещата държава на Балканите, да направим България велика". Думите му напомнят предизборния лозунг на президента на САЩ Доналд Тръмп - "Да направим Америка отново велика".
 
"Грешно е, че оставихме върху понятието патриотизъм да надвиснат лични нападки, недопустимо изкривяване и превръщането ѝ в дума, която става символ на посмешище. Това не е родолюбието и това не е патриотизмът. Говорейки за Европа, трябва да се върнем към истинските корени на родолюбието, това трябва да бъде модерното родолюбие, а не грозният му антипод. Спорът кой е повече националист е излишен – той отблъсква и дава храна на тези, които изповядват либералните ценности", каза още Джамбазки.
 
По думите му в образованието не трябвало да подлежи на регулацията от ЕС. "Да не допускаме пропаганда, насочена към какъв  пол да си изберем в училищата. Това е сфера, която не подлежи на регулация. Друга такава е сигурността. Не може „министерство на истината“ да наказва и да казва кое е демократично или не. Европа на нациите значи връщане към корените на ЕС. Такива, които не градят ядро и периферия. Ядро, което да изсмуква периферията", каза той.
 
На събитието бяха поканени коалиционните партньори от "Обединени патриоти", но се появи само представител от НФСБ, "Атака" не уважиха събитието. Покана имаше и към СДС, както и към бившия здравен министър от РБ Петър Москов, който от известно време прави друг консервативен проект, но той не уважи събитието, въпреки че преди седмица ВМРО поиска той да е част от обща "патриотична листа" за евровота.
 
От СДС се появи председателят на столичната структура Антон Койчев. 
Споделяне

Още по темата

Още от България